In het zuidoosten van de Italiaanse wijnregio Abruzzo ligt het wijnbedrijf Azienda Collefrisio. Op biologische wijze wordt door de twee wijnmakers, Antonio Patricelli en Amadeo de Luca, wijn gemaakt van typische druivenrassen voor deze streek: montepulciano voor witte- en trebbiano voor rode wijn. Naast deze bekende druiven staan ook minder internationaal bekende rassen aangeplant, waar mooie, zuivere wijnen van worden gemaakt.
Het Italiaanse woord voor schaap, pecora, geeft de druif pecorino zijn naam. Er doen in de regio verhalen de rondte dat schapen gek waren op de rijpe druiven van deze soort en ze met regelmaat van de stokken vraten. Een dergelijke tot de verbeelding sprekende historie is voor de andere inheemse druivenrassen falanghina en passerina niet gevonden, maar smakelijk en origineel zijn de wijnen zeker!
De beste wijn, Collefrisio di Collefrisio genaamd - tegenwoordig Semis genoemd - werd eerder geschonken op een VN-top in Italië. We bedoelen maar...
Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.
Italiaanse rode wijn met de geur van eiken, karamel en rood fruit. De krachtige smaak doet het goed bij kruidige gerechten met lams- of rundvlees. Ook lekker bij wild.
Volrode wijn uit Italië, met een krachtig en kruidig aroma. De smaak is zacht en fris en past heel goed bij gekruide pastagerechten of gegrild vlees van de barbecue.
Krachtige Italiaanse rode wijn met de geur van kruiden, licht eikenhout en veel rijp rood fruit. De smaak is zacht en vol. Heerlijk bij geurige vlees- en pastaschotels of bij milde kazen.
Flesinhoud: 1500 ml
Italiaanse rosé van montepulcianodruiven, met de geur van vers rood fruit. Vanwege de sappige smaak en volle structuur past deze wijn heel goed bij frisse voorgerechten en pasta met vis.
Krachtige rode wijn uit de Abruzzen volgens de appassimento-methode. Heldere, robijnrode kleur. In de geur tonen van rijpe pruimen en kersen en een hint van specerijen. In de smaak geconcentreerd, vol en zacht, met zwoel fruit en een aanhoudende afdronk.
Droge witte wijn uit Italië, met de geur van perzik, appel en iets anijs. De smaak is vol, zacht en intens. Uitstekende begeleider van gerechten met vis of kip.
Droge, krachtige witte wijn uit Italië, met de geur van rijpe abrikozen, amandel en eikenhout. De volle, dikke smaak combineert uitstekend met vis of gevogelte.
Italiaanse rode wijn met een intens aroma van gekonfijt zwart fruit, pruimen en eiken. De smaak is dik en vol, deze wijn is dan ook al bijna een gerecht op zich.
Heerlijke, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijp geel en groen fruit. De sappige, frisse smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met vis of verschillende voorgerechten.