Beaujolais is een Franse wijnregio, gelegen in het oosten van het land, vlak ten zuiden van de Bourgogne. De streek is vooral bekend om zijn rode wijnen gemaakt van de gamay-druif (voluit: gamay noir à jus blanc), maar er wordt ook een klein aandeel witte wijn geproduceerd van de chardonnay-druif. Wellicht de meest beroemde (of beruchte) wijn is de Beaujolais Nouveau, die traditioneel ieder jaar vanaf de derde donderdag van november wordt verkocht om het nieuwe oogsttjaar te vieren. Wij werken sinds jaar en dag met één van de topproducenten uit de regio: Jean-Paul Brun. Hij maakt prachtige rode en witte wijnen. "Generieke" Beaujolais, maar ook diverse Beaujolais cru's - zoals Fleurie en Morgon - en fijne witte Beaujolais. Kortom, het ontdekken waard!
Bekijk hieronder ons aanbod Beaujolais-wijnen.
Droge witte wijn met een aroma van fris geel fruit, zoals appel en meloen. De smaak is soepel en fris aromatisch. Prima bij vele visgerechten, maar is ook een heerlijk aperitief.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Flesinhoud: 375 ml
Mooie, rijpe Beaujolais. Helderrood van kleur, fraai van geur met fruittonen van rijpe bramen en een lichte, frisse kruidigheid. De smaak zet vol, evenwichtig en sappig in; de afdronk is aromatisch met een lichte, elegante tannine in de finale.
Krachtige, iets houtgerijpte Beaujolais-cru van purist Jean-Paul Brun. Indrukwekkend om nu te drinken bij een verfijnde maaltijd, of van te genieten na ongeveer 3 tot 5 jaar flesrijping.
Fraaie, volle rode wijn met de geur van rijp rood fruit en een zuivere, volle, maar evenwichtige smaak. Prima bij pittige voorgerechten of kruidige vleesschotels.
Helderrood van kleur en met de geur van fris en krachtig vers rood fruit: kersen en frambozen. Elegante rode wijn, prima bij gevogelte en kalfsvleesgerechten.
Een prachtige Cru uit de Beaujolais
Oogstjaar: 2017
"Bij iedere slok die ik hiervan neem vormt er een grote glimlach op mijn gezicht en ontstaat er een absurd gevoel van blijdschap..." Lees meer
Robijnrode wijn met een complexe geur van zwarte bes, kers, pruim, salmiak en cacao. Krachtig en vol van smaak met donker fruit, stevige, ronde tannine en een mooie fraîcheur. Lange finale met peper en rokerige tonen. Geconcentreerde, verfijnde Beaujolais die culinair breed inzetbaar is.
Krachtige, iets houtgerijpte Beaujolais-cru van purist Jean-Paul Brun. Indrukwekkend om nu te drinken bij een verfijnde maaltijd, of van te genieten na ongeveer 3 tot 5 jaar flesrijping.
Verfijnde, bourgondische stijl pinot noir uit de Beaujolais van de eigenzinnige wijnmaker Jean-Paul Brun. Bijzonder puur, subtiel en fruitig. Heerlijk om te drinken, of te serveren bij charcuterie en lichte gerechten van de grill.
Aangenaam sappige Gamay, met in de geur klein rood fruit en een tikje zwarte peper. In de smaak fruitig, pittig en fris, met een aromatische afdronk. Erg lekker met wat charcuterie, of bij gevogelte of lichte vleesgerechten.
Franse rode wijn met de geur van framboos, kersen en iets banaan. De smaak is, afhankelijk van het jaar, krachtig tot soepel. Prima bij lichte gerechten of buiten de maaltijd om.
Helderrode Franse wijn met een krachtig en fris aroma van fijn rood fruit. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gevogelte, kalfsvlees en gekruide vis. Ook erg lekker om zo te drinken.
Flesinhoud: 375 ml
De regio Beaujolais kent meer verschillende wijnen dan je zou denken! Niet alleen bestaat er "gewone" rode Beaujolais, maar er is ook het niveau Beaujolais Vilage en maar liefst 10 verschillende cru's, met allemaal hun eigen karakteristieken. En laten we ook het kleine maar fijne aandeel witte Beaujolais niet vergeten!
De druivensoort die gebruikt wordt voor rode Beaujolais is gamay. Deze druif rijpt vrij vroeg en heeft een dunne schil, wat een lichte wijn met relatief weinig tannine oplevert. Door zijn vroege rijping is het een geschikte druif voor koele klimaten, zoals de Beaujolais maar ook delen van de Loire-vallei. De wijn behoudt in deze regio's doorgaans zijn hoge zuurgraad, die frisheid aan de wijn geeft. Typische aroma's voor wijnen van gamay zijn: aardbei, framboos, rode kers en bessen en bloemen.
Deel van het wijnmaken in de Beaujolais is de typische methode maceration semi-carbonique, ook wel de Vinification Beaujolaise genoemd. Meer over deze techniek vind je hier. Het resultaat van deze vinificatie is een intense kleur, veel fruit en intensiteit in het aroma en een zachte tannine. Dat maakt rode Beaujolais perfect geschikt als wijn rode wijn voor het voorjaar en de zomer - vooral wanneer hij licht gekoeld wordt.
Saint-Amour: één cru in de Beaujolais en een van de meest romantische rode wijnen! Perfect geschikt als cadeau op Valentijnsdag.
In onze wijnwinkels in Den Haag en Wassenaar zijn we gek op Beaujolais. We hebben dan ook een mooi assortiment met wijnen uit de Beaujolais op voorraad, van de makkelijk drinkbare generieke Beaujolais tot bijzondere, kelderwaardige cru-wijnen. Kom gezellig langs en ontdek jouw favoriete wijn uit de Beaujolais. Heb je geen tijd om langs te komen? Geen probleem! Op onze website vind je al onze wijnen uit de Beaujolais met uigebreide wijnbeschrijvingen, zodat je gemakkelijk je keuze kunt maken. Als je toch hulp nodig hebt, staan onze wijnadviseurs voor je klaar in de chat.