Een van de meest prestigieuze wijndomeinen van de Pfalz en een van de beste wijnmakers uit de Champagne: het is een briljant huwelijk gebleken, zij het helaas van korte duur. Niemand minder dan Mathieu Kauffmann, voormalig chef de cave van het fameuze champagnehuis Bollinger, was enkele jaren de wijnmaker bij het minstens zo voorname Reichsrat von Buhl.
Laatstgenoemde had al een uitstekende reputatie als het ging om topniveau droge en edelzoete Pfalz-riesling, dankzij Mathieu is het domein in korte tijd ook een van de leidende Sekt-producenten van Duitsland geworden. Mathieu mag dan weg zijn bij Von Buhl, zijn stijl van Sekt maken is gebleven.
Signatuur is natuurlijk de Riesling Sekt, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Immers, in de Pfalz gedijen ook champagnedruiven: spätburgunder is de Duitse equivalent van de Franse pinot noir. Simone Frigerio maakt dan ook een prachtige rosé Spätburgunder Sekt, van 100% pinot noir.
Na de traditionele Flaschengärung (oftewel de tweede fermentatie op fles) rijpt de wijn 13 maanden op de gisten, wat ‘m een delicate mousse en verfijnde briochetonen geeft. Dat maakt deze Sekt niet alleen tot een perfect aperitief, maar ook zeer geschikt bij verfijnde gerechten. Superieure kwaliteit dus, die minder dan de helft kost van een goede Champagne.
Inhoud: