Renno is een geboren en getogen Hagenaar, met zijn wortels in het zand van Kijkduin. Na het succesvol doorlopen van de middelbare- en hoge hotelschool in Den Haag belandde hij in het bedrijfsleven. In 2009 gooide hij het roer om en ging hij zich concentreren op zaken waar mensen écht blij van worden: hij opende zijn eigen restaurant 'De Parodie' in het sfeervolle Statenkwartier. Na mooie jaren als restauranteigenaar koos hij ervoor zijn zaak te verkopen om meer tijd met zijn jonge gezin door te brengen. De interesse voor lekker eten en drinken is - gelukkig - gebleven. Sinds het voorjaar van 2018 stelt hij zijn schijnbaar aangeboren gastheerschap in dienst van onze Haagse én Wassenaarse wijnwinkels. Als Vinoloog van de Wijnacademie (2020) zit het met de wijnkennis ook wel snor. Tot zijn favorieten behoren de rinse Beaujolais-wijnen van JP Brun, maar ook wit én rood uit Galicië.
Helderrood van kleur en met de geur van fris en krachtig vers rood fruit: kersen en frambozen. Elegante rode wijn, prima bij gevogelte en kalfsvleesgerechten.
Een prachtige Cru uit de Beaujolais
Oogstjaar: 2017
"Bij iedere slok die ik hiervan neem vormt er een grote glimlach op mijn gezicht en ontstaat er een absurd gevoel van blijdschap..." Lees meer
Droge witte wijn van de Italiaanse druivenrassen trebbiano, bombino en malvasia. Zacht van smaak, met een krachtig aroma van rijp geel fruit en perzik. Lekker bij vis of fijn gevogelte.
Een fijne wijn uit Molise
Oogstjaar: 2017
"Dit is zo'n pareltje wat niet iedereen kent. Haal de fles 20 min voor gebruik uit je koelkast en dan gaat het genieten beginnen! Je proeft eerst prettig fris citrusfruit in je mond..." Lees meer
Elegante en intense Zuid-Afrikaanse rode wijn met een fraai aroma van rijp fruit en milde kruiden. De smaak is soepel, romig en zacht. Heerlijk bij verfijnde gerechten van gevogelte, wild of rundvlees.
Zoals alles van Kershaw is dit ook weer mooi!
Oogstjaar: 2017
"Wat een zachte structuur heeft deze Syrah. Je ontdekt lichte toastgeuren en lichte specerijen zoals zwarte peper, maar ook een beetje bacon, rijp rood fruit en zelfs bramen..." Lees meer
Fraaie, frisdroge Provencerosé. Subtiel geurend naar framboos, perzik, appel en anijs. Mooi sappig en verfijnd van smaak met een opwekkende frisheid. De finale is elegant en mediterraan kruidig. Om solo van te genieten of bij de borrel.
Wat is dit goed gemaakt, mijn rosé voor 2022!
Oogstjaar: 2021
"Het eerste waar ik aan dacht toen ik deze wijn rook is....vakantie. Ik waande me weer even in het mediterrane gebied..." Lees meer