Choya Umeshu Co., Ltd.

Japan Japan - Osaka Prefecture

Choya werd in 1914 opgericht door Sumitaro Kondo. Choya is een samenvoeging van de woorden cho en ya: cho betekent vlinder en refereert naar de natuurrijke omgeving van de brouwerij, terwijl ya staat voor de pre-historische pijlpunten die in de omgeving werden opgegraven, en dus symbool staat voor de samenleving van hun productiegebied. Het bedrijf begon met druiventeelt voor wijn en druifdistillaten. Nadat Sumitaro in Europa had gereisd, realiseerde hij zich dat de Europese (en Noord-Amerikaanse) markt verzadigd was op het gebied van wijn. De focus kwam te liggen op een uiterst Japans product: umeshu. De ume is een soort pruim, en shu betekent letterlijk 'alcohol'. In 1959 begon het bedrijf met het produceren van deze fruitlikeur. De jaren 60 waren moeilijk: Choya bleek lastig te verkopen, omdat het gemiddelde Japanse huishouden zijn eigen umeshu produceerde. De jaren 70 brachten verandering: veel Japanners verhuisden naar de grote steden, waar geen/beperkt ruimte was om huisgemaakte umeshu te produceren. De jaren 80 verliepen voorspoedig: niet alleen de Japanse markt maakte kennis met de fantastische kwaliteit van Choya, maar ook internationaal nam de belangstelling toe. Sindsdien is Choya een grote internationale speler op het gebied van umeshu en andere fruitlikeuren. 

Even geduld a.u.b.