De Doi brouwerij begon met het brouwen van sake in 1872 in Kakegawa, in de schaduw van Mt. Fuji. Inmiddels staat alweer de 5e generatie aan het roer van dit familiebdrijf. Hun sake heet Kaiun, wat staat voor 'het verkrijgen van geluk': iedereen die hun sake drinkt hopen ze dan ook een stukje gelukkiger te maken! De dominante rijstsoort voor hun sake's is de welbekende Yamada nishiki, onder kenners de absolute top onder de sake rijstsoorten. Het is een bescheiden producent: de jaarlijkse productie is slechts 800 koku (1 koku = 180 liter). Tegenwoordig ligt de nadruk niet alleen op de kwaliteit van de sake, maar ook op de samenhang met de natuur: zo zijn er een groot aantal zonnepanelen geïnstalleerd in en rondom de brouwerij, die onder andere de cooling units in de opslagruimtes van elektriciteit te voorzien. Het gebruikte water voor het brouwproces komt van een natuurlijke bron vlak buiten het dorp, naast het eeuwenoude Kotenjin kasteel. Dit water is dusdanig puur en zuiver, dat er geen filtering nodig is zowel voor, als na het brouwproces (waardoor alle sake van Doi automatisch muroka sake is: zonder koolstof filtering).