De Ippongi brouwerij werd in 1902 opgericht door Nikichi Kubo in Katsuyama (Fukui prefectuur), en 20 jaar later was het de grootste brouwerij in hun prefectuur. Het water speelde hier een grote rol: het natuurlijke bronwater komt vanuit het gebergte stromen, wat voor een natuurlijke zuivering zorgt. Het bronwater dat Ippongi gebruikt voor het brouwproces leidt dan ook tot zuivere, pure sake. De brouwerij ligt in de luwte van Mt. Hakusan ('witte berg') die het landschap domineert. De hoge ligging van de brouwerij zorgt voor grote verschillen tussen dag- en nachttemperatuur, wat de rijping en aromatische intensiteit van de rijst bevordert. Sinds eind jaren 50/begin jaren 60 wordt de sake gebrouwen middels de Nambu-methode: een eeuwenoude methode die lichte, zuivere sake nastreeft. De Nambu-methode komt van origine uit de Iwate prefectuur, waar het veel droger is dan in Fukui. Hierdoor was het decennia lang puzzelen voor de toji's (brouwmeesters) hoe ze deze stijl het beste na konden maken. Maar de aanhouder wint: in 2007 won Ippongi de Nambu-Toji Sake Contest met zijn sake, waarna vele andere prijzen volgden.