De Kidoizumi Shuzo brouwerij werd opgericht in 1879. In 1956 vond er een grote verandering plaats binnne het bedrijf: in dit jaar besloot de 3e generatie van dit familiebedrijf dat er niet meer gewerkt zou worden met herbiciden en/of pesticiden. Een ware voorloper! Ook het kunstmatig toevoegen van zuren werd uit het bedrijf verbannen. In plaats daarvan werd er gezocht naar natuurlijke manieren om het zuurgehalte toe te laten nemen, zoals het gebruik van de eeuwenoude kimoto en/of yamahai methodes. Sinds 1965 specialiseert het bedrijf zich in koshu: gerijpte (oude) sake. En laat nou net die nagestreefde hoge zuurgraad het geheim zijn van de rijpenswaardige sake's van Kidoizumi! De meeste koshu rijpt zo'n 5 jaar, soms 10, maar bij Kidoizumi zijn er exemplaren van wel 40 jaar oud. Hiermee is Kidoizumi een waar begrip geworden wat koshu betreft: zeg je koshu, dan zeg je Kidoizumi!