Kiku-Masamune werd opgericht in 1659 door de Kano familie. Sake brouwen zat al in het bloed van deze familie: zo serveerden zij Keizer Go-Daigo (Keizer van 1288 tot 1339) al sake. Het gerucht gaat zelfs dat de Keizer de achternaam van de familie aan hen gaf na het drinken van hun sake; kano betekent namelijk 'verkrijgen met plezier en complimenten'. De 8e generatie van het familiebedrijf, Jiroemon Kano, stond eind 19e/begin 20e eeuw aan het roer toen de brouwerij flink moderniseerde (en dus ook mechaniseerde). DOor nieuwe investeringen kon de brouwerij de exponentiële vraag naar hu sake verwezenlijken: Dit leidde in de jaren 30 tot een gemiddelde jaarlijkse productie van ruim 9 miljoen liter! Vandaag de dag is Kiku-Masamune dan ook nog steeds een van de grootste sake brouwers van Japan. Het geheim? Het feit dat hun sake mooi droog (oftewel, niet te zoet) is, vanwege hun eeuwenoude kimoto-brouwtechniek.