De Kodama brouwerij werd opgericht in 1879 in Katagami City, in de noordelijke prefectuur Akita. In eerste instantie werden met name sojasaus en miso (gefermenteerde bonenpasta) geproduceerd voor de lokale bevolking. Zowel sojasaus, als miso worden tegenwoordig nog steeds geproduceerd. In 1913 beon Kodama met het brouwen van sake, onder de naam 'Taiheizan', vernoemd naar de hoogste berg van Akita: Mt. Taihei.
In 1933 was Kodama de eerste brouwerij die een ginjo sake op de markt bracht die gekoeld gedronken moest worden, waarmee ze een jaar later de eerste prijs wonnen in de National Sake Competition. Sindsdien genieten ze bekendheid in heel Japan. Waar de focus voorheen vooral op futsu-shu lag (basis sake), hebben ze zich de afgelopen 30 jaar juist meer gericht op premium sake. Hun huidige paradepaard is kimoto sake: een eeuwenoude, intensieve brouwtechniek die leidt tot sake met veel umami en een hoge zuurgraad. Deze sake stijl kan zowel koud, als warm worden geserveerd. De fermentatie duurt lang en vindt plaats onder koele omstandigheden, wat de aromatische complexiteit bevordert. Hun kimoto sake is dan ook het absolute visitekaartje van deze beroemde brouwerij!