Officieel werd de Sanwa brouwerij in 1971 opgericht, maar er wordt op deze plek al sinds 1686 sake gebrouwen door dezelfde familie in de schaduw van Mt. Fuji. Hu populaire Garyubai-lijn werd gelanceerd in 2002 en is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het ginjo aanbod in de prefectuur Shizuoka. De lokale Shimizu-beek is de natuurlijke bron voor het brouwwater en levert zuivere, pure sake op. Het relatief warme klimaat zorgt ervoor dat de rijstkorrels goed rijp worden, maar de verkoelende berglucht vanuit de Zuidelijke Japanse Alpen zorgt in de zomer voor de nodige verkoeling. Voor het verkrijgen van de sake wordt de zogenaamde fukuro-tsuri methode gebruikt: de zakken ongeperste sake worden opgehangen zodat de sake er uit kan druppelen, zodat er dsu geen daadwerkelijke persing aan te pas komt. De verkregen sake is hierdoor zeer delicaat en van hoge kwaliteit. Dit is ideale basis sake voor het maken van mousserende sake: hier heeft Sanwa dan ook zijn visitekaartje van gemaakt.