De Yamanashi Meijo brouwerij werd in 1750 opgericht door Ibei Nakaya, die de brouwerij van zijn familie in Nagano verliet, en zich vestigde in Daigahara (Yamanashi prefectuur). Met name de waterkwaliteit, aangevoerd door de Ojiro rivier, was hier doorslaggevend: de zuivere, pure waterbron levert al eeuwen zachte, heldere sake op. 'Ojiro' betekent 'witte staart', en verwijst naar lokale mythe van een wit paard dat in dit bosrijke gebied leefde, en zijn 'witte staart' achterliet (in de vorm van de rivier) toen hij het bos verliet.
In 1835 werd er een gloednieuwe brouwerij gebouwd in het dorp Hakushu, binnen de gemeente Hokuto. 'Hakushu' is Japans voor 'noordelijk bos' en verwijst naar de bosrijke omgeving in dit gebied. Als cadeau voor de opening van de nieuwe brouwerij kreeg de toenmalige eigenaar, Iheinobushige Kitahara, een paar religieuze lampionnen van de (lokaal zeer bekende) beeldend kunstenaar Senshiro Tatekawa. De lampionnen werden 'Chikurin no Shichiken' genoemd: de zeven wijzen van het bamboebos. Vanaf dat moment is de sake die deze brouwerij maakte vernoemd naar het bamboebos: Shichiken!
Broers Tsushima (CEO) en Ryogo (toji; meesterbrouwer) staan tegenwoordig samen aan het roer van de dagelijkse gang van zaken. Zij vormen maar liefst de 13e generatie van dit familiebedrijf!