Lekkere wijn recepten

Gevulde aubergines met kappertjes en parmezaan

Bereidingstijd: ca. 1 uur + 30 min. wachttijd

Ingrediënten voor 2-4 personen:

  • 2 grote aubergines
  • zout en peper
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 100 g oud brood in blokjes
  • 1 el kappertjes
  • 3 takjes tijm de blaadjes afgerist
  • 1 takje oregano de blaadjes afgerist
  • 50 g paneermeel
  • 50 g parmezaan geraspt
  • 4 lekkere, niet al te grote tomaten
  • bakpapier

Bereiding:

  1. Halveer de aubergines in de lengte. Schep met een lepel of met een mesje wat vruchtvlees uit het midden van de auberginehelften, zodat je mooie ‘schuitjes’ krijgt om te vullen. Hak het uitgeschepte vruchtvlees grof. Bestrooi zowel de schuitjes als het gehakte vruchtvlees met wat zout en laat in een vergiet ca. 30 minuten staan.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Dep de auberginehelften droog met keukenpapier en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Knijp het gehakte vruchtvlees uit. Verhit de olijfolie in een pan en bak er het auberginevruchtvlees en de ui ca. 4 minuten in. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut. Neem van het vuur en meng er de broodblokjes, de kappertjes, de tijm en de oregano doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de vulling in de auberginehelften. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over de vulling. Meng het paneermeel met de parmezaan en bestrooi de gevulde aubergines ermee. Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven. Maak af met wat extra tijm en oregano.

Per portie (4): ca. 331 kcal
12 g eiwit | 16 g vet | 31 g koolhydraten

Bronvermelding: Foodies Magazine
  Recept downloaden

Al jaren favoriet onder liefhebbers van Zuid-Italiaanse wijnen!

Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2022

Ontdek een verborgen schat in het hart van Zuid-Italië met Domiziano Negroamaro del Salento. Deze wijn, gemaakt van de kenmerkende negroamaro-druif, is een meesterwerk in wijnmaken van Cantine Due Palme. Met zijn diepe robijnrode kleur en intense fruitige tonen van zwarte kersen en pruimen, stelt Domiziano Negroamaro del Salento zelden teleur.

7,40

Vanaf 12 flessen 6,80 per fles

Even geduld a.u.b.