½ groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden
1 eetl vissaus
1 eetl tamari
½ eetl gembersiroop
300 g lamfilet, gesneden in stukken van gelijke grootte
plantaardige olie
4 eetl sjalot, fijn gesneden
3 eetl verse korianderblaadjes
2 eetl verse munt blaadjes (van de top van de planten)
3 eetl geroosterde pinda’s, grof gemalen
Bereiding:
Rasp de schil van drie limoenen en pers vervolgens alle vier de limoenen uit.
Mix zowel het sap als de schil met de suiker, groene peper, vissaus en tamari totdat de suiker opgelost is. Zet de dressing apart.
Dep de repen lamsvlees goed droog. Verhit een beetje olie in een pan en maak die gloeiendheet. Schroei de repen lam bruin, maar pas op dat je ze niet te ver door bakt. Laat ze na het bakken een paar minuten rusten op een warme plek.
Snij het lam kleiner tot hapklaar formaat. Voeg vervolgens de dressing, sjalotjes, kruiden en pinda’s toe en meng goed. Serveer direct.