Een van de meest aansprekende wijngebieden in Zuid-Frankrijk: de Rhônevallei. Hier vind je heerlijk rijpe en volle rode wijnen, bloemige en kruidige witte wijnen, smaakvolle rosé en zélfs mousserende wijnen. Denk aan beroemde AOC's zoals Chateauneuf-du-Pape en Côte Rotie, maar ook minder bekende wijndorpen als Cairanne, streken als Costières de Nîmes en de generieke appellatie Côtes du Rhône verdienen de aandacht. Bekijk hieronder ons aanbod Rhônewijnen.
Verfijnde, lichtkruidige rode wijn met een pure geur van rode bes, kers, pruim en jeneverbes. De smaak is intens en tegelijk elegant met rijp fruit, evenwichtige zuren en poederige tannines.
Franse rode wijn met de aromatische geur van rood fruit en een frisse kruidigheid. Fris, soepel en sappig van smaak. Heerlijke Rhône voor alledag. Prima bij koude voorgerechten of lichte grillschotels.
Franse rosé met een zalmroze tint. Het aroma is pittig en fruitig, met licht kruidige nuances. De smaak is vol, droog en aanhoudend. Lekker bij frisse en kruidige mediterrane gerechten en lichte grillgerechten.
Rijp, veel kracht, breed, zwart fruit en het sublieme tegenwicht van fijne zuren en dito tannines. Wat ons betreft de status van een 'cru' waardig.
Fruitige, kruidige rode wijn uit Frankrijk, met een frisse, volle smaak. Lekker om zo te drinken, maar ook heel goed te combineren met licht gekruide gerechten.
Verfijnde droge witte wijn met een complex aroma van milde citrustonen en een lichte kruidigheid. Mooi te combineren met verfijnde visgerechten, zoals gebakken zeetong.
Helderrode Franse wijn met een aroma van rijp rood fruit en nuances van eikenhout. De smaak is rond en evenwichtig. Heerlijk bij rundvlees, wild of gerechten uit de oven.
Franse rode wijn met de geur van rood fruit en kruiden. De smaak is soepel, zacht en fruitig. Erg lekker bij kruidige mediterrane en grillgerechten.
Verfijnde, volle rode wijn met een complexe geur van braam, zwarte bes, laurier, peper, toast en cacao. Krachtig en romig van smaak met goede fraîcheur en stevige, ronde tannines. Heerlijk om solo van te genieten, of te drinken bij gekruide gerechten.
Volrode, romige Zuid-Franse wijn met de geur van kersen, bessen en eikenhout en een volle, krachtige smaak. Heerlijk bij bijvoorbeeld eend of gestoofde gerechten met veel kruiden.
Volrode wijn uit Frankrijk met rijpe fruittonen en kruiden in de geur en een volle, zachte smaak. Heerlijk bij licht gekruide gerechten van de grill of uit de oven.
Aromatische rode wijn uit Frankrijk, gemaakt van syrah-, grenache- en mourvèdredruiven. De smaak is zacht en fris: lekker bij kruidige stoofgerechten, zowel met vlees als groente, of koude voorgerechten.
Deze exclusieve Châteauneuf met een bourgondische verfijning heeft een volle, ronde smaak met zachte tannines. Pure elegantie van grenache van vijfenvijftig jaar oude stokken, aangevuld met 5% mourvèdre, vaccarèse en cinsault. Les Safres kan nog makkelijk tien jaar verder rijpen, maar presenteert zich nu al als een grote wijn.
Karaktervolle, fruitige rode wijn met een verfijnde geur van pruim, zwarte bes, tijm en peper. Vol en hartig met rijp donker fruit, stevige tannine en een evenwichtige frisheid. Elegante finale met lauriertoets.
Droge witte wijn uit Zuid-Frankrijk, met een aroma van appel, toast en bloemen. De smaak is krachtig en combineert heel goed met zoetwatervis, gevogelte of varkensvlees.
De vallei van de rivier Rhône is grofweg op te delen in twee stukken: het noorden, thuishaven van syrah en viognier, en het zuiden, waar grenache wereldberoemde wijnen levert. Het noordelijke deel van de vallei is beduidend koeler dan het zuiden, maar heeft voldoende zonuren om syrahdruiven tot volledige rijping te laten komen. Die vormen dan ook de basis van alle rode wijnen uit deze subregio: van Côte Rotie in het noorden, tot de heuvel van Hermitage in het zuiden, nabij Valence. Deze wijnen kunnen behoorlijk kostbaar zijn en genieten wereldwijd een grote reputatie. Er zijn echter ook subregio's, zoals Cornas en Saint-Joseph, die meer betaalbare syrahwijnen voortbrengen zonder daarbij aan kwaliteit in te leveren.
Het zuiden van de vallei is het koninkrijk van de grenachedruif: een ras dat bij uitstek geschikt is voor droge, warme gebieden. Door de snelle suikeropbouw die grenache kenmerkt, hebben grenache-gebaseerde wijnen vaak een wat hoger alcoholgehalte. Goed gemaakte wijnen balanceren dit echter met fraaie aroma's van rijp rood en zwart fruit, al dan niet aangevuld met rijpingsaroma's van een opvoeding op eiken vaten. Met Chateauneuf-du-pape als belangrijkste exponent van deze rijke, verleidelijke wijnen, heeft dit deel van Frankrijk historische een grote naam opgebouwd. Niet elke wijn uit dit befaamde dorp maakt de hoge verwachtingen echter waar. Andersom zijn er in omliggende stadjes, zoals Gigondas, Vacqueyras en het recent 'gepromoveerde' Cairanne producenten te vinden die de kwaliteit van middelmatige Chateauneufs ruim ontstijgen. Naast deze 'village'-wijnen, wordt een geweldige hoeveelheid wijn geproduceerd onder de noemer Côtes du Rhône.