Gelimiteerde 'nama' saké van Kozaemon. Saké ondergaat normaal gesproken twee keer een pasteurisatie maar er is ook saké die één of helemaal geen pastuerisatie ondergaat. Als er geen pasteuriatie heeft plaatsgevonden spreken we van een nama saké.
Flesinhoud: 720 ml
Zeer gelimiteerde nama saké van Kozaemon
"Mooie verse saké met enorm veel lengte, rijp fruit als meloen en ananas en fijne zuren..." Lees meer
Een heerlijke en zachte saké, exclusief bij ons verkrijgbaar! Wil jij kennis maken met saké, dan is deze Junmai Ginjo perfect om mee te beginnen.
Flesinhoud: 720 ml
Umeshu is een Japanse pruimenlikeur en Ippongi maakt een aantal van de beste. Hier hebben ze het gecombineerd met chilipeper voor een intrigerende zoete, zijdezachte drank die je een hete trap na geeft.
Flesinhoud: 150 ml
Endo Brewery (Nagano prefectuur) produceert hoogwaardige sake door middel van het toepassen van oude brouwmethoden, en kan dus met recht een traditionele brouwerij genoemd worden: de brouwerij is ten slotte al 150 jaar in het bezit van de familie!
Flesinhoud: 720 ml
Een op shochu gebasseerde umeshu met pure pulp van de umé vrucht.
Flesinhoud: 720 ml
Uitgebalanceerde junmai yuzu sake van Kozaemon. Vol citrusfruit met mooie zuren en licht bitters. Ideale combi van een mooie Junmai saké met de frisheid van de Yuzuvrucht.
Flesinhoud: 500 ml
Asahi Shuzo, de maker van Dassai, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".
Flesinhoud: 720 ml
Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai
"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen, wat een klasse!..." Lees meer
Deze Taruzake Junmai is gemaakt in een droge Junmai-stijl waarbij er veel van de rijstkorrel gebruikt wordt. Het resultaat is een hartige stijl die gerijpt is op cederhouten vaten. Na de rijping op cederhout wordt de saké gebotteld in een bolvormige fles, een tokkuri genaamd.
Flesinhoud: 720 ml
Asahi Shuzo, de maker van Dassai saké, staat bekend als leider in de premium sake-markt en loopt voorop op het gebied van innovatie. Met hun voortdurende toewijding aan kwaliteit, hebben zij hun populaire Dassai "50" vernieuwd met een nog hogere rijst polijstratio, Dassai "45".
Flesinhoud: 300 ml
Elegante, fruitige Junmai Daiginjo Saké van top brouwerij Dassai
"De wereld van Saké is net zo mooi en eindeloos groot als de wijnwereld. Wie kennis wil maken met de wondere wereld van kwaliteit-saké moet zeker dit eens proberen. Dassai maakt enkel sakes van de hoogste kwaliteit waarbij de rijstkorrel voor minimaal 50% is weggepolijst..." Lees meer
Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
Dassai is eigendom van Asahi Shuzo. De brouwerij is gevestigd in de prefectuur Yamaguchi. Dassai is uniek onder de sakes omdat zij alleen Junmai Daiginjos produceren. Junmai betekent saké die alleen met rijst wordt gemaakt zonder toevoeging van alcohol.
Flesinhoud: 720 ml
Deze Dai-Koshu Junmai uit Nagano is gebrouwen in 1984, en op 38 jarige leeftijd vrijgegeven op de markt. De rijst is gepolijst tot 80%, wat voor een robuuste, gestructureerde sake zorgt: ideaal om te laten rijpen.
Flesinhoud: 720 ml
Het pure, zuivere water uit Nagano speelt een grote rol in de zachte, elegante stijl van deze sake. Het is een zogenaamde Naka-dori sake, wat betekent dat alleen het middelste deel van de persing wordt gebruikt, dat algemeen als beste beschouwd wordt door zijn helderheid en zuivere smaak.
Flesinhoud: 720 ml
Heldere, lichtgele junmai sake met aroma's van graan, mout, hop en banaan. De smaak is droog, met een bovengemiddelde zuurgraad en behoorlijk wat umami: een echte maaltijdbegeleider! Zeer passend bij teppenyaki gerechten of ramen met een stevige, rijke bouillon.
Flesinhoud: 720 ml
Een rijke, soepele en uigebalanceerde umeshu met fijne zuren. Qua stijl is deze umeshu veel lichter en eleganter dan de meeste andere varianten. "Ginko-bai" betekent letterlijk pruim met een elegant aroma. Zijn elegante zoetheid is perfect in balans met de zuren en heeft een neutraliserende werking bij het eten van rijke gerechten maar is ook een verrassend alternatief op niet al te zoete dessertwijn.
Flesinhoud: 720 ml
Mooi alternatief voor dessertwijn
"Zelf ben ik niet zo'n fan van hele zoete dessertwijn. Deze Umeshu was voor mij dan ook een zeer aangename verrrassing om na de maaltijd te drinken..." Lees meer